Over Patrokov

Wij betalen het gewaarborgd loon van zieke arbeiders terug aan onze leden. Onze leden zijn bouwbedrijven met gemiddeld minder dan 20 werknemers.

Voorwaarden? Zie onze FAQ.

Wie zijn we?

  • Patrokov betaalt het gewaarborgd loon terug aan bouwbedrijven met minder dan gemiddeld 20 werknemers (zie FAQ). Patrokov is een patronale vereveningsdienst, we zijn een instelling erkend door Constructiv (Fonds voor Bestaanszekerheid van het paritair comité 124, de bouwsector).
  • Wij kunnen het gewaarborgd loon terugbetalen bij ziekte of privé-ongeval. 
  • De terugbetaling wordt gefinancierd met de patronale bijdragen die u als bouwbedrijf betaalt. U betaalt dus niet meer dan een bouwbedrijf die niet aansluit of geen gebruik maakt van onze diensten.
  • Onze dienst werd opgericht door Embuild Oost-Vlaanderen. 
  • Wij hebben over heel België meer dan 6000 leden.
  • Wij bieden een tweetalige service. 

Wat doen we?

Als werkgever betaal je aan je arbeider gewaarborgd loon uit aan je zieke arbeider. Wanneer je ons het medisch attest van de arbeider binnen de 5 werkdagen aan ons bezorgt, betalen wij je het uitbetaalde gewaarborgd loon terug aan 94,81%. Wij doen de berekening op basis van de ingediende medische attesten en de RSZ-aangifte.

De terugbetaling is enkel voor onze leden en het betreft arbeidsongeschikheden (ziekte en privé-ongeval) van arbeiders in het PC 124.

Onze sterktes

Informeren

Wij houden je op de hoogte van onze werking en nieuwigheden via onze nieuwsbrieven.

Snelle terugbetaling

Wij maken er een punt van om de terugbetalingen snel uit te voeren. Manuele verwerking vermijden we door gegevens vooraf op te vragen.

Gratis medische controles

Je kan een medische controle aanvragen voor zieke arbeider (PC 124) tijdens zijn eerste maand ziekte.

Ons team

Ons team staat voor je klaar. Heb je een vraag? Wij zijn tijdens de kantooruren gemakkelijk te bereiken op het centraal nummer 09/244 45 05.

Stuur je liever een mailtje? Dat kan naar patrokov@embuild.be.

Isabel De Clercq

Dossierbeheerder

Stephanie Schijvens

Dossierbeheerder

Els Van Heck

Manager

Nathalie Windey

Dossierbeheerder

Patrokov vzw

Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde

BE 0407.596.572

Contactgegevens